Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Δεν αρέσει η πραγματικότηταhttp://www.eea.europa.eu/data-and-maps/data/data-viewers/greenhouse-gases-viewer

Το βασικό μου επιχείρημα σε όλη αυτή την κουβέντα είναι ότι;
  1. υπάρχει ανάγκη μείωσης των εκπομπών CO2. Μας λένε ότι είναι για το Κλίμα, εγώ δεν ξέρω περί Κλίματος, αλλά δέχομαι ότι πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων 
  2. τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται από τον καταναλωτή ρεύματος και τον φορολογούμενο, για να μειώνουν είτε καύσιμα, είτε εκπομπές CO2
  3. εκ του μετρημένου αποτελέσματος α) δεν προκύπτει ότι μετά 25 χρόνια επιδοτήσεων, αυτές οι ΑΠΕ έχουν μειώσει κάποιο CO2.  β) Προκύπτει ότι δεν το έχουν μειώσει. (Δύο διαφορετικά "δεν") και γ) Προκύπτει ότι η ύφεση, η αποδοτικότητα (efficiency), τα πυρηνικά, κλπ μειώνουν το CO2. Και όχι οι ΑΠΕ
  4. επομένως οι επιδοτήσεις για αυτές τις ΑΠΕ δεν πληρούν τους σκοπούς για τους οποίους τις πληρώνουμε και, επειδή τις πληρώνουμε, δεν είναι ενεργειακές ή περιβαλλοντικές επιδοτήσεις, αλλά, φόρος; απάτη; "μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις"; Πείτε το ότι θέλετε. Δεν έχει σχέση με το Κλίμα, ή την καταστροφή, ή τους πάγους. Έχει σχέση με πωλήσεις μηχανημάτων ΑΠΕ. Μία φούσκα που αναπτύσσεται στην γενικότερη προσπάθεια εξοικονόμησης καυσίμων.
Και που το ξέρω ότι δεν μειώνουν τις εκπομπές CO2;  Μα από τις μετρήσεις των εκπομπών CO2. Που τις δημοσιεύει η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος (ΕΕΑ), αυτή που παρακολουθεί και προωθεί το decarbonization στον τίτλο της εκδήλωσης!

Η Γερμανία είτε με απ' ευθείας μέτρηση της ηλεκτροπαραγωγής της, (διαφάνεια  5), είτε από δηλώσεις της, παράγει περίπου το 35% του ρεύματός της από ΑΠΕ, εκ των οποίων 21% από αιολικά και φωτοβολταϊκά. Με έμφαση, ειδικά μετά το 2011, που έκλεισαν μερικά πυρηνικά της.

Οι εκπομπές, από την ΕΕΑ είναι πάνω πάνω στην ανάρτηση

Και η μεν απάντηση του κ. Τσιπουρίδη είναι ότι "δεν πιστεύει τα στοιχεία αυτά και θα στείλει τα δικά του",  ο δε κ. Ζερβός είπε ότι "δεν μειώθηκαν οι εκπομπές, επειδή έκλεισαν μερικά πυρηνικά".  Αυτό είναι αλήθεια:  Τα πυρηνικά μειώνουν εκπομπές.   Και οι ΑΠΕ, όλα αυτά τα αιολικά και φ/β; Τι έκαναν;  Περίπου τίποτα:  Το όφελος από την όποια έγχυσή τους, κανείς δεν αμφισβητεί ότι εγχέουν αυτές οι ΑΠΕ τους, προφανώς χάνεται στην μεταβλητή λειτουργία των άλλων μονάδων. Το αυτοκίνητο στην πόλη, καίει περισσότερο από ότι στον αυτοκινητόδρομο. Αλλά, το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ εξάγεται. 350.000 εργάζονται στις κατασκευές αυτές. Από αυτούς, 100.000 μόνο στις εξαγωγές. Πληρώνονται για να προωθούν εξαγωγές μηχανημάτων ΑΠΕ. Με τις ταρίφες, την κατά προτεραιότητα πρόσβαση στα δίκτυα και με τα δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ. Και φυσικά με αυτό:


Η περίληψη είναι όπως την έγραψε το Spiegel (αριστερά σε σύνδεσμο):  Όλα τα αιολικά και φωτοβoλταϊκά στέγης και βιοαέρια κλπ, δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο CO2.  Το ότι έχουν επιδοτηθεί με €500 δις είναι δημόσια πληροφορία. Και οι εξαγωγές τους επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου